Sää Kolarissa

Tälle sivulle pyrimme laittamaan ajankohtaiset säätiedot Kolarin kirkonkylän koulujen alueelta.

Tarkoitusta varten olemme hankkineet Davis Vantage Pro 2 -sääasemalaitteiston.

Tavoitteenamme on toteuttaa oma sääasema ja ylläpitää sitä lukion ja yläkoulun oppilaiden ja opettajien yhteisenä projektina. Pyrkimyksenämme on tutustuttaa oppilaita luonnontieteiden ja tietotekniikan perusteisiin ja myös parantaa oppilaiden koulutien turvallisuutta. Syksyllä 2012 pyrimme toteuttamaan sääasemapalvelun internetissä.

Projektista kiinnostuneita kehoitetaan ottamaan yhteyttä yläkoulun ja lukion fysiikan opettajaan Juha Naamankaan tai Markus Miettuseen.

Sää muilla paikkakunnilla

Ilmatieteen laitos, Pello

Ilmatieteen laitos, Muonio

Ilmatieteen laitos, Kittilä kk

Vädret i Pajala

Huom. Etsittäessä ilmatieteen laitoksen sivuilta Kolarin säätietoja sivut tarjoavat niiden sijasta Kittilän kirkonkylän mittaustuloksia ja ennusteita. Paremmin Kolarin kirkonkylän tlannetta kuvannevat läheisen Pajalan säätiedot.